dijous, 10 de gener del 2013

Rèquiem

Aquí tenim un món de mots. Un món dins el món. Un món dins el meu món. La paraula ve i va amb un vaivé no sempre compassat, tot sovint la cadència es dissol com una onada a la sorra. Tot i així, sense ritme, continuem rodant pel camí, perduts, expectants, esperant sentir aviat el xiuxiueig d'alguna veu propera, o potser, veure fugaçment entre les fulles d'un gran arbre un tros de cel molt blau.

La il·lusió motiva l'esperit i desencalla aquella paraula que s'ofega al meandre d'algun riu, l'esperança insufla alè i al final sempre queda quelcom per dir. Així, encara que la planta es desfulli sense remei, que no hi hagi aturador per refrenar aquest erm devastador, sempre queda, ha de quedar, algun núvol amb una mica de pluja.

Aquí hi ha un món de mots. El meu món de mots. Però n'hi ha altres. A vegades podem percebre com un món de mots s'entrebanca, s'entortolliga, obre la boca molt, molt oberta perquè no troba l'aire i a vegades, mor. Plorem. Oh! I tant que plorem! Plora l'ànima i la paraula i la ment es lamenta pel pobre mot ferit; ferit de mort agonitzant d'una banda a l'altra sense saber ben bé on acabar d'anar a morir. Recollirem les seves despulles i farem un funeral ben bonic: hi haurà moltes flors, cançons de comiat i vestits elegants per dir l'últim adéu al mot traspassat. Demà però, serà un altre dia, i el record, ja se sap... tot és relatiu, diuen.

L'univers dels mots està de dol. Hi ha un món de mots que no ha sobreviscut. N'han mort molts, en moriran molts més. L'univers dels mots ara no brilla tant, la lluïssor dels seus estels resulta un xic més mat i pels racons més pregons ressonen planys dels mots mil·lenaris.

Semblaria que no hi ha relleu, però n'hi haurà, perquè de la teva paraula i la meva en farem un so càlid, reconfortant. Una nova vibració, encara que somorta serà l'inici d'un nou caliu. Tu dius jo dic, so a so, lletra a lletra, vida a vida. L'esperit batega i batega. Sempre.


A LA LLIBRERIA CATALÒNIA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada