dimarts, 5 d’abril del 2011

Roger Mas. La pell i l'os.

5 d'abril de l'any 2011, un dia ideal, com qualsevol altre, per estrenar blog. El meu granet de sorra a la voluntat de divulgar les lletres, personatges i autors de la nostra literatura.

Avui començo amb un títol ben especial per a mi, "Roger Mas. La pell i l'os" editat per Satélite K i escrit per Francesc Bombí-Vilaseca, a qui he d'aplaudir la tasca desenvolupada. Dic especial perquè en Roger i jo som paisans i no cal que digui l'orgull que representa el fet que algú de la teva petita ciutat, a banda d' haver assolit una ja més que prolífica carrera musical, tingui editada una biografia que figurarà als prestatges de la secció 'Músics. Biografies.' de moltes llibreries. 

El text avança a la manera d'una entrevista on entrevistat i entrevistador queden desdibuixats i a on es van succeïnt les escenes d'una existència determinada des de molt petit per la música; reflexions, emocions i experiències se superposen constantment i ajuden a donar significat a una lírica marcadament simbòlica.
Com tot llibre biogràfic, consta d'una part fotogràfica on es pot veure en Roger envoltat de moltes de les persones que han tingut un paper destacat a la seva vida ja sigui des del punt de vista professional o personal, tot i que sovint tot plegat estigui estretament lligat.

Per altra banda el llibre constitueix un magnífic recorregut per la seva discografia començant per l'al·lucinant "Les flors del somni" i acabant per "A la casa d'enlloc". No me'n sé estar d'esmentar el disc "Les cançons tel·lúriques", absolutament preciós. 

Si fullegeu el llibre, cosa que recomano vivament, aprofundireu, si ja el coneixeu, en la vida i obra d'un dels nostres més premiats cantautors i si encara no heu topat mai amb les seves melodies doncs ara és un moment esplèndid per donar-hi un cop d'ull, val la pena. 

Salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada